Opleiding ploegleider bedrijfshulpverlener

In het kader van de Arbo-wet is de werkgever verplicht een aantal medewerkers op te leiden tot bedrijfshulpverleners, de RI&E is hierbij een bepalende factor voor het aantal opgeleide bedrijfshulpverleners, en of specifieke opleidingen ivm risico`s noodzakelijk zijn. De opleiding ploegleider bedrijfshulpverlening welke wordt verzorgd door JBR Arbo Advies & Opleiding voldoet aan de gestelde eisen. Door het volgen van de opleiding ploegleider bedrijfshulpverlener en met goed gevolg afsluiten van deze cursus ontvangt de cursist een geldig diploma ploegleider bedrijfshulpverlener conform de richtlijnen van het NIBHV.
Doelgroep: Bedrijfshulpverleners die door het bedrijf zijn aangewezen om leiding te geven aan een groep bedrijfshulpverleners tijdens een calamiteit binnen hun organisatie.

Duur: 2 dagen ( 4 dagdelen 16 uur) opleiding 0.5 dagen (1 dagdeel 4 uur ) examen
Locatie: Bij JBR Arbo Advies & Opleiding of desgewenst op eigen locatie. Groepsgrootte: Minimaal 6, maximaal 15 personen
Data: In overleg
Toetsing en certificaat: Voor de opleiding ploegleider bedrijfshulpverlening ontvangt de deelnemer een diploma conform de richtlijnen NIBHV
Opmerkingen: Voor het volgen van deze opleiding ploegleider bedrijfshulpverlening dient de cursist het diploma basis bedrijfshulpverlening als vooropleiding te hebben genoten.

Lestijden: 08.30 uur tot 17.00 uur of in overleg.

Doelstelling:

Na het volgen van deze opleiding kan de deelnemer:

  • Inzicht in de Arbowet, BHV beleid en organisatie.
  • Leidinggeven aan bedrijfshulpverleners.
  • Voorbereiden van inzetoefeningen / ontruimingsoefeningen
  • Evalueren van oefeningen / incidenten
  • Motiveren en stimuleren van de bedrijfshulpverleners

Heeft u vragen?

Neem gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.