Calamiteitenplan opstellen

N

Deskundig Advies

N

Specialist in RI&E

N

CCV gecertificeerd

Voor vrijwel ieder bedrijf is een calamiteitenplan opstellen verplicht. In dit plan wordt stap voor stap uitgelegd wat te doen in het geval van calamiteiten. Er moet een taakverdeling gemaakt worden waarin duidelijk staat omschreven wie wat doet in welk geval. Ook waar mensen zich bij een ontruiming dienen te verzamelen en waar de vluchtwegen zijn, moeten worden meegenomen bij het opstellen van een calamiteitenplan. JBR Arbo Advies & Opleidingen kan dit plan samen met u opstellen en maakt een plan dat helemaal is toegespitst op de situatie in uw bedrijf. Een duidelijke opbouw met instructies, alarmeringsnummers en contactpersonen en tekeningen met vluchtplannen, brandblussers en een AED zorgt ervoor dat de schade bij onverhoopte calamiteiten tot een minimum beperkt blijft.

Het stappenplan voor een volledig calamiteitenplan

Wanneer JBR Arbo Advies & Opleidingen een calamiteitenplan gaat opstellen zijn er een aantal stappen die moeten worden doorlopen voor een volledig resultaat.

 • Een risico-inventarisatie;
 • Het verdelen van taken onder de werknemers, zoals het aanstellen van BHV personeel;
 • Het samenstellen van een noodplan;
 • Het aanbrengen van signaleringen zoals stickers en borden;
 • Instrueren van het personeel.

 

Al deze punten worden door JBR Arbo Advies & Opleidingen verwerkt in een plan met instructies zodat alle medewerkers in één oogopslag kunnen zien wat er in welke situatie moet gebeuren en wat hun rol daarin is. Als u op zoek bent naar advies en hulp bij het opstellen van een calamiteitenplan voor uw organisatie of bedrijf, neem dan contact op met telefoonnummer 0412-474350.

Vrijblijvend advies ontvangen?

  Uw persoonsgegevens worden verwerkt conform het privacybeleid van JBR Arbo en reCAPTCHA: Privacybeleid, Servicevoorwaarden.

  Heeft u vragen?

  Neem gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.