Opleiding basis VCA (1 dag) met CCV code 95

Opdrachtgevers vereisen steeds vaker van bedrijven in de industrie en de bouwnijverheid dat zij in het bezit zijn van een VCA certificaat. VCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers en geeft aan dat een bedrijf veilig werkt en streeft naar minder ongevallen op de werkvloer. In veel gevallen krijgen aannemers tegenwoordig geen opdrachten meer indien zij niet VCA-gecertificeerd zijn. Om als bedrijf het VCA certificaat te krijgen dienen al uw operationeel medewerkers een VCA cursus te volgen en een diploma Basisveiligheid VCA (B-VCA) te behalen. De opleiding Basis VCA welke wordt verzorgd door JBR Arbo Advies & Opleiding voldoet aan de gestelde eisen. Door het volgen van de opleiding basis VCA en het met goed gevolg afsluiten van deze cursus ontvangt de cursist een geldig diploma basis VCA  conform de richtlijnen van de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid SSVV.

JBR arbo advies & opleiding is gecertificeerd om CCV code 95 uren bij te schrijven mits aan de eisen van het CBR CCV wordt voldaan, vraag naar de mogelijkheden.

Doelgroep: De basis VCA cursus in 1 dag  is bedoeld voor alle operationele medewerkers van bedrijven in de industrie en bouwnijverheid welke al ervaring hebben met het aspect veiligheid, of deze opleiding voor de tweede keer volgen.

Duur: 1 dag ( 2 dagdelen 8 uur  voor CCV 7 uur code 95)
Locatie: Bij JBR Arbo Advies & Opleiding of desgewenst op eigen locatie. Groepsgrootte: Minimaal 6, maximaal 15 personen
Data: In overleg
Toetsing en certificaat: Voor de opleiding basis VCA ontvangt de deelnemer een certificaat conform de richtlijnen SSVV, aan het eind van de lesdag is er een schriftelijk dan wel computer examen basis VCA. Het certificaat is 10 jaar geldig.
Opmerkingen: Voor het volgen van deze opleiding basis VCA behoeft de cursist geen vooropleiding te hebben genoten.

Taal: Nederlands, Engels, Spaans.

Lestijden: 08.30 uur tot 12.30 uur en 13.00 uur tot 17.00 uur of in overleg.

Doelstelling:

Na het volgen van deze opleiding heeft de cursist inzicht en kennis in de volgende onderwerpen:

  • Veiligheids- en gezondheidswetgeving
  • Gevaren, risico’s en preventie
  • Ongevallen Veiligheidsgedrag
  • Rechten, plichten en overleg Procedures, instructies en signalering
  • Voorbereiding op noodsituaties Gevaarlijke stoffen
  • Brand en explosie Arbeidsmiddelen
  • Specifieke werkzaamheden en omstandigheden Elektriciteit
  • Ergonomische werkplek Persoonlijke beschermingsmiddelen

Heeft u vragen?

Neem gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.